Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η ΡΟΔΟΠΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ.Πορεία – σταθμός στην Κομοτηνή κατά του χρυσού (+βίντεο)




Από xronos.gr

Μια από τις μεγαλύτερες πορείες κατά της εξόρυξης χρυσού ζει αυτή την ώρα η Κομοτηνή. Η πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, που θέλησε με τρόπο εκβιαστικό να επιβάλλει μία επένδυση ανεπιθύμητη από την τοπική κοινωνία. 

Χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης ο παλμός, η αποφασιστικότητα και η ισχυρή περιφρούρησή της από τους διοργανωτές για αποφυγή επεισοδίων. Στην κεντρική πλατεία της πόλης δόθηκε το ραντεβού λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά του χρυσού είχε ήδη ετοιμάσει την εξέδρα, από όπου αρχικά το μουσικό παλμό της συγκέντρωσης έδωσαν ντόπιοι καλλιτέχνες και νεανικά μαθητικά σχήματα. Όσοι διαδηλώνουν κατά της εξόρυξης χρυσού σε κάθε γωνιά της Θράκης, είτε στο Πέραμα, είτε στις Σάπες, είτε στη Μαρώνεια σίγουρα δεν αποτελούν μια «μειοψηφία των κατοίκων» της περιοχής, όπως αρέσκεται να διαδίδει η κυβέρνηση και η υπέρ της εξόρυξης πλευρά.

Η Ροδόπη αποδεικνύει ότι έχει φωνή και λέει όχι στις εξορύξεις, υψώνοντας πανό και πλακάτ με μηνύματα υπέρ του περιβάλλοντος και κατά των οποιονδήποτε βίαιων παρεμβάσεων, που μπορεί να βλάψουν ανεπιστρεπτί το φυσικό πλούτο της περιοχής, που δεν είναι άλλος από τη χλωρίδα και την πανίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου