Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

«Χρυσή» υποψηφιότητα Πάχτα, που δεν άκουσε, δεν έμαθε


Στην ανακοίνωση υποψηφιότητας του Χρ. Πάχτα νομίζει κανείς ότι οι Σκουριές, το όρος Κάκαβος, η Ιερισσός, η Μεγάλη Παναγιά και όλα τα άλλα χωριά, που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού, ανήκουν σε άλλο δήμο

«Φέραμε την πολυπόθητη ανάπτυξη» (εικόνα) διακηρύσσει ο Χρήστος Πάχτας, με την ανακοίνωση ότι θα διεκδικήσει και πάλι το δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Ο δήμαρχος, που έχει στιγματίσει την πολιτική του καριέρα με την προσπάθειά του να χαρίσει δασική έκταση στο ξενοδοχείο «Πόρτο Καρράς» και γι' αυτό εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση Κ. Σημίτη, στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δίνει μια μαγική εικόνα για τη ΒΑ Χαλκιδική. Δεν αναφέρει ούτε αστυνομοκρατία ούτε συλλήψεις ούτε διώξεις ούτε παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ούτε ΜΑΤ και δακρυγόνα.


Δεν αναφέρει ούτε καν τις υψηλές επιχορηγήσεις που λαμβάνει ο Δήμος Αριστοτέλη από την «Ελληνικός Χρυσός» και την «Eldorado Gold». Αντίθετα, αναφέρει: «Κατορθώσαμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας, καθιστώντας πλεονασματικό έναν υπερχρεωμένο δήμο (χρέος 160%), απελευθερώνοντας έτσι νέες δυνατότητες άσκησης αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής με ίδιους πόρους». Και: «Εξασφαλίσαμε, για να τροφοδοτήσουμε με έργα ανάπτυξης και πνοής, έργα των 160 εκατομμύριων ευρώ, τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τις επόμενες γενιές χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του δήμου».


Στην ανακοίνωση υποψηφιότητας του Χρ. Πάχτα, νομίζει κανείς ότι οι Σκουριές, το όρος Κάκαβος, η Ιερισσός, η Μεγάλη Παναγιά και όλα τα άλλα χωριά που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού ανήκουν σε άλλο δήμο. Σε κανένα σημείο της ανακοίνωσής του δεν αναφέρεται η λέξη «εξόρυξη». Ούτε λόγος δεν γίνεται βέβαια για τις εξορυκτικές εταιρείες «Ελληνικός Χρυσός» και «Eldorado Gold». «Καταφέραμε να φέρουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη, να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

»Να αναδείξουμε τη μοναδική μας παγκόσμια κληρονομιά. Πετύχαμε να αφήσουμε πίσω μας τη φτώχεια και την ανεργία. Να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή», κόντρα ακόμα και στα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ, που ακόμη κι αυτά έχουν δει τη διχόνοια μεταξύ των κατοίκων(!) Υποστηρίζει επίσης ότι: «Σε μια εποχή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά από άπνοια ανάπτυξης εδώ φύσηξε άνεμος ευοίωνος, άνεμος προοπτικής και ελπίδας».

Και δηλώνει πως βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις: «Είμαστε ξανά στις επάλξεις. Φρούριό μας το έργο μας. Η χειροπιαστή απόδειξη των πράξεών μας. Το έργο αυτό καλούμαστε τώρα να συνεχίσουμε , να προασπίσουμε, να φέρουμε εις πέρας. Για να μην κοιμηθεί κανένα όνειρο, για να μη λυγίσει η αντοχή μας». Με τη βεβαιότητα ότι «όσα υποσχόμαστε δεν μένουν στα λόγια. Γίνονται καθημερινά πράξεις. Βάφουν με φωτεινά χρώματα το παρόν και κτίζουν μέρα με τη μέρα ένα ελπιδοφόρο μέλλον».

Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου