Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Γυναίκες αλυσοδέθηκαν στην πύλη του εργοταξίου των Σκουριών


Σήμερα το πρωί, δώδεκα γυναίκες βρίσκονται στην είσοδο του εργοταξίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ στις Σκουριές σε μια ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην τροπολογία που –αν ψηφιστεί αύριο στη Βουλή- νομιμοποιεί τις μέχρι σήμερα αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες των εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Τέσσερις γυναίκες έχουνε αλυσοδεθεί στην πύλη, ενώ στο σημείο υπάρχει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Όπως ενημέρωσε τις διαμαρτυρόμενες η ΕΛ.ΑΣ., θα προχωρήσουν σε συλλήψεις στην περίπτωση που χρειαστεί να ανοίξει η πύλη για να περάσει όχημα της εταιρίας.

Οι γυναίκες καλούν κόσμο να τους συμπαρασταθεί.
Καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν το άρθρο 36 του πολυνομοσχεδίου για τα δάση που ψηφίζεται αύριο Τρίτη με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς και την κατάπτυστη φωτογραφική τροπολογία που επιχειρεί να νομιμοποιήσει οικοδομικές εργασίες στις οποίες η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ προχωράει παράνομα εδώ και ένα χρόνο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

13:00
Η διαμαρτυρία συνεχίζεται στην είσοδο του εργοταξίου των Σκουριών, ενώ ανταποκρίνεται κόσμος στο κάλεσμα συμπαράστασης των γυναικών. Αλλη μία γυναίκα δέθηκε στην πύλη του εργοταξίου μαζί με τις τέσσερις που δέθηκαν το πρωί.

«Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να ακουστούμε, στην Χαλκιδική συντελείται ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα» δηλώνουν οι γυναίκες που δέθηκαν στην πύλη του εργοταξίου.









Από soshalkidiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου