Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Γυναίκες αλυσοδέθηκαν στην πύλη του εργοταξίου των Σκουριών (συνεχής ενημέρωση)

Τρίτη 09:20

Τρεις κλούβες ΜΑΤ, κινούνται αυτή τη στιγμή προς την είσοδο του εργοστασίου στις Σκουριές όπου βρίσκονται οι αλυσοδεμένες γυναίκες και συγκεντρωμένος κόσμος.

Τρίτη 08:45

Η διαμαρτυρία στις Σκουριές συνεχίστηκε ολόκληρη τη νύχτα, με τις γυναίκες να παραμένουν αλυσοδεμένες στις πύλες του εργοστασίου και συγκεντρωμένους κατοίκους να περνούν τη νύχτα στις Σκουριές. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο.



22:00

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία. Οι αλυσοδεμένες γυναίκες και οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι παραμένουν στην πύλη του εργοταξίου των Σκουριών. Αύριο Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτηρίας στις Σκουριές κατά του άρθρου 36 του πολυνομοσχεδίου για τα δάση και την ιδιωτική πολεοδόμηση και της φωτογρφικής (ν)τροπολογίας που ψηφίζεται στη Βουλή.



19:40
Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τις αλυσοδεμένες γυναίκες και τους συγκέντρωμένους, ότι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός οργανώνονται προκειμένου να ανέβουν στο σημείο όπου βρίσκονται οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές. Τα περιπολικά της αστυνομίας υποχώρησαν από την είσοδο του εργοστασίου.

Θυμίζουμε ότι 20 Μαρτίου του 2012 δημιουργήθηκε παρόμοια κατάσταση με αποτέλεσμα 30 κάτοικοι της Μ.Παναγίας και της Ιερισσού να έρθουν αντιμέτωποι με μια οργισμένη μάζα εκατοντάδων εργαζομένων.

Μετά την επικείμενη νομιμοποίηση της παρανομίας, θα χρησιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι ενάντια σε μια ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία;

19:00
Παραμένουν στο σημείο οι πέντε αλυσοδεμένες γυναίκες και δηλώνουν αποφασισμένες. Στο πλευρό τους πλήθος κόσμου που τις στηρίζει.

13:00

Η διαμαρτυρία συνεχίζεται στην είσοδο του εργοταξίου των Σκουριών, ενώ ανταποκρίνεται κόσμος στο κάλεσμα συμπαράστασης των γυναικών. Αλλη μία γυναίκα δέθηκε στην πύλη του εργοταξίου μαζί με τις τέσσερις που δέθηκαν το πρωί.

«Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να ακουστούμε, στην Χαλκιδική συντελείται ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα» δηλώνουν οι γυναίκες που δέθηκαν στην πύλη του εργοταξίου.


Protestors blockade Skouries construction site entrance

09:30

Σήμερα το πρωί, δώδεκα γυναίκες βρίσκονται στην είσοδο του εργοταξίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ στις Σκουριές σε μια ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην τροπολογία που –αν ψηφιστεί αύριο στη Βουλή- νομιμοποιεί τις μέχρι σήμερα αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες των εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Τέσσερις γυναίκες έχουνε αλυσοδεθεί στην πύλη, ενώ στο σημείο υπάρχει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Όπως ενημέρωσε τις διαμαρτυρόμενες η ΕΛ.ΑΣ., θα προχωρήσουν σε συλλήψεις στην περίπτωση που χρειαστεί να ανοίξει η πύλη για να περάσει όχημα της εταιρίας.

Οι γυναίκες καλούν κόσμο να τους συμπαρασταθεί.
Καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν το άρθρο 36 του πολυνομοσχεδίου για τα δάση που ψηφίζεται αύριο Τρίτη με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς και την κατάπτυστη φωτογραφική τροπολογία που επιχειρεί να νομιμοποιήσει οικοδομικές εργασίες στις οποίες η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ προχωράει παράνομα εδώ και ένα χρόνο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ





Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ > https://soshalkidiki.wordpress.com/
FACEBOOK > https://www.facebook.com/Soshalkidiki
TWITTER > https://twitter.com/soshalkidiki
EMAIL > sintfor@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου