Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Δήλωση του νέου Δημάρχου και των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων Συνδυασμού "ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" του Δήμου Αριστοτέλη.


Ο νέος Δήμαρχος και​ οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού ​"ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ​" του Δήμου Αριστοτέλη εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε σχέση με το άρθρο ​​​3​6​ του νομοσχεδίου "Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας”, καθώς και της σχετικής κατατεθείσας τροπολογίας αυτού, θεωρώντας ότι εξυπηρετούν φωτογραφικά την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή, νομιμοποιώντας σειρά παρανομιών, αίροντας νομικά εμπόδια που αντιμετωπίζει σήμερα η μεταλλευτική εταιρία και ζητάμε την άμεση απόσυρση ή καταψήφιση των εν λόγω άρθρων.

Τα προβλήματα στην περιοχή μπορούν να επιλυθούν μόνο με την άμεση έναρξη δημοσίου διαλόγου, με άξονες αφενός τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής και αφετέρου την εφαρμογή αυστηρότερων περιβαλλοντικών όρων και κανόνων.


Σε αυτή την κατεύθυνση, κινηθήκαμε και με την πρωτοβουλία μας να υποβάλλουμε ολοκληρωμένες προτάσεις βελτίωσης σε σχέση με το ρυθμιστικό Θεσσαλον​ί​κη​ς - Χαλκιδικής. Συνεπώς, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επίσημη αποδοχή των προτάσεών μας όπως επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη στη Βουλή και ευελπιστούμε για την επίσπευση της διαδικασίας και την έναρξή του σε ισχύ.

Με τιμή,

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
info@kinima-anaptiksis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου