Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει την καταστροφή στις Σκουριές



Σε πολύ καλό κλίμα εξελίχθηκε η συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα και του δημάρχου του δήμου Αριστοτέλη Γ. Μίχου. Το θέμα που απασχόλησε την συνάντηση ήταν οι καταστροφικές εργασίες που γίνονται στις Σκουριές με τις επιχειρούμενες εξορύξεις χρυσού. Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι η καταστροφή στις Σκουριές θα σταματήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα επεσήμανε ότι στο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ θα ενταχθεί το ζήτημα της ανάπτυξης της περιοχής και της αποκατάστασης της περιβαλλοντικής καταστροφής.
Ο Αλ. Τσίπρας προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου για το θέμα αυτό πρόταση που δέχτηκε. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι πρέπει να επανέλθει η ενότητα στην περιοχή και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και τους εργαζόμενους και για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί ειδικά με την περίπτωση της ΒΑ Χαλκιδικής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη τόνισε ότι επιδιώκουμε μια ανάπτυξη που να είναι σύμφωνη με την φέρουσα ικανότητα της περιοχής για τον λόγο αυτό χρειάζεται ένα άλλο είδος ανάπτυξης πέρα από τα μεταλλεία. Και ο κ. Μίχος δήλωσε ότι πρέπει να επανέλθει η ειρήνευση στην περιοχή και πρόσθεσε ότι είμαστε μια δημοτική αρχή όλων των κατοίκων και όχι μιας πλευράς.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη δήλωσε ότι για να αναδειχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής πρέπει να σταματήσει άμεσα η καταστροφή στον Κάκαβο που ο κόσμος βλέπει να συνεχίζεται και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα την σταματήσει. Η ίδια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μιας διαφορετικής ανάπτυξης που θα σέβεται το περιβάλλον και θα αναδεικνύει τον Αριστοτέλη ως πόλο έλξης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Από Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου