Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Εργαζόμενος περίπτερου σε ΜΑΤ: Ρε, είστε καλά, θα κλέψετε τα νερά;


Ένα αποκαλυπτικό βίντεο από την εφόρμηση των δυνάμεων της αστυνομίας στα Εξάρχεια μετά τη μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε για την 41η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείου ανέβασε ο χρήστης Chloé kritharas στο you tube.

Στην αρχή του βίντεο φαίνεται καθαρά πως οι αστυνομικοί της μηχανοκίνητης ομάδας ΔΕΛΤΑ εφορμούν στα στενά της περιοχής τρομοκρατώντας τους περαστικούς και περνούν από μαγαζιά φωνάζοντας στο κόσμο που βρίσκεται μέσα.

Αμέσως μετά το βίντεο καταγράφει άντρες των ΜΑΤ να ορμούν σε ένα περίπτερο και προπηλακίζουν έναν νεαρό άντρα, ο οποίος προσπαθεί να προστατευτεί και φωνάζει πώς είναι εργαζόμενος του περιπτέρου. Ο ίδιος ακούγεται να φωνάζει: «ρε είστε καλά, θα κλέψετε τα νερά;».


Πρόκειται για περιστατικό που καταγγέλθηκε χθες ανάμεσα σε πολλά άλλα για επιθέσεις και αυθαιρεσίες αστυνομικών στα Εξάρχεια μετά την πορεία. Διαβάστε επίσης: «Τι χώρα είναι αυτή που πρέπει να φοβάσαι την αστυνομία;»



Διοικητική έρευνα και προανάκριση προανήγγειλε η Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο. «Σχετικά με βίντεο που έχει αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες του Διαδικτύου και απεικονίζει αστυνομικούς σε περιστατικό με ιδιώτες χθες το βράδυ σε περίπτερο στην περιοχή των Εξαρχείων ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής έρευνας και παράλληλα ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το mega στις πρώτες προφορικές εξηγήσεις που τους ζητήθηκαν οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι έδωσαν 20 ευρώ στο περίπτερο για να πάρουν μια κούτα νερά στην κλούβα αλλά ο υπεύθυνος του απάντησε ότι «δεν δίνει νερά σε αστυνομικούς» και κατόπιν ακολούθησαν τα όσα φαίνονται στο βίντεο.

Από TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου