Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Σκουριές: Προεκλογικές απειλές από την Ελληνικός Χρυσός για να συνεχιστεί η καταστροφή



Με πιέσεις προς τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας στoν Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής η Ελληνικός Χρυσός και η κυβέρνηση προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές πιέζοντας να εκδοθεί η άδεια δόμησης στο εργοστάσιο εμπλουτισμού. Αυτά συμβαίνουν τις μέρες αυτές στην Χαλκιδική αποδεικνύοντας τον πανικό και την πρόθεση της κυβέρνησης όχι μόνο να νομιμοποιήσει τις αυθαιρεσίες της στο βουνό αλλά και να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση σε νομικό επίπεδο.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση πέρασε φωτογραφική τροπολογία που αφορά την Eldorado Gold στο ν/σ του ΥΠΕΚΑ για τα δάση που άρει τα νομικά εμπόδια για την ανέγερση των φαραωνικών διαστάσεων εργοστασίου εμπλουτισμού. Αυτή προέβλεπε ότι η έγκριση της τεχνικής μελέτης αποτελεί ταυτόχρονα και έγκριση δόμησης για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκμετάλλευσης και επεξεργασίας μεταλλευμάτων και ότι εκδίδεται πλέον από το ΥΠΕΚΑ και όχι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παρ`όλα αυτά η εταιρεία δεν είχε στα χέρια της το σημαντικότερο χαρτί που αφορά την άδεια δόμησης του εργοστασίου την οποία πρέπει να εκδόσει η Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη.

Λόγω όμως του γεγονότος ότι η Πολεοδομία είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένη με τρεις υπαλλήλους εκ των οποίων οι δύο είναι σε αναρρωτική άδεια δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του συνόλου των φακέλων και των στοιχείων της υπόθεσης αυτής.

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν στελέχη της εταιρείας πηγαίνουν καθημερινά στο γραφείο του προϊσταμένου της Πολεοδομίας απειλώντας τον ότι αν δεν εκδώσει την άδεια πριν τις εκλογές θα τον καταγγείλουν στον Εισαγγελέα της Διαφθοράς.

Πρόκειται για ευθεία παρέμβαση μιας ιδιωτικής εταιρείας στις διαδικασίες του κράτους προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα για την έναρξη της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική και ταυτόχρονα μια εντυπωσιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει όποιες εκκρεμότητες αφορούν την εταιρεία. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι πρόκειται για πράξη καταφανώς ανήθικη δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί ότι θα σταματήσει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Σύμφωνα με τους κατοίκους δεν πρόκειται δυστυχώς για πρωτότυπη μεθόδευση της εταιρείας και των κυβερνήσεων που πέρασαν καθώς όπως είναι γνωστό σε όλους όλες οι άδειες προς την Ελληνικός Χρυσός δόθηκαν σε προεκλογικές περιόδους …

Σταυρούλα Πουλημένη
Από Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου