Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στο Λευκό Πύργο - Τετ. 11/02


Εμείς, οι άνθρωποι του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, θεωρούμε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εντάσσεται σ΄ ένα γενικότερο πολιτικό, κοινωνικό και φιλοσοφικό πλαίσιο. Ένα πλαίσιο που διαμορφώνει τη στάση μας απέναντι στους εαυτούς μας, την κοινωνία, το περιβάλλον και την έννοια των κοινών.

Αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια να προστατέψουμε τον τόπο μας, από την καταστροφική και ληστρική “επένδυση” που θέτει τις τοπικές κοινωνίες στο περιθώριο και αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως αναλώσιμο προϊόν προς εκμετάλλευση. Για εμάς, το φυσικό περιβάλλον αποτελεί άμεση προτεραιότητα, είναι η πρωταρχική προϋπόθεση για τη ζωή. Αγωνιζόμαστε για όλους όσοι ζουν σ΄ αυτό τον τόπο και δικαιούνται ένα υγιές φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.


Ως ενεργό κοινωνικό κίνημα, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους, στις συνελεύσεις, στα βουνά. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους κοινούς χώρους και πόρους. Θα συνεχίσουμε ν΄ αγωνιζόμαστε στο πλευρό όσων διεκδικούν δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια κι ελευθερία.

Για όλα τα παραπάνω θα είμαστε και εμείς στον Λευκό Πύργο και σε κάθε πλατεία της χώρας, μαζί με όλους αυτούς που παλεύουν για το δίκαιο και την αξιοπρέπεια στην ζωή.

Την Τετάρτη 11 Φλεβάρη, ενώνουμε τις φωνές μ΄ όλους εκείνους που ονειρεύονται μια δημοκρατία χωρίς εκβιασμούς, μια πολιτεία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια κοινωνία που υπάρχει και εξελίσσεται σε αρμονία και συνέργεια με το φυσικό περιβάλλον.

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου