Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Tο MEGA και ο ΣΚΑΙ θυμήθηκαν ότι υπάρχουν εργαζόμενοι


Το MEGA και ο ΣΚΑΙ υπήρξαν από τους καλύτερους υποστηρικτές της μνημονιακής πολιτικής λιτότητας, της κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων και των απολύσεων. Ώρες επί ωρών ρεπορτάζ και συζητήσεις, δε χώρεσαν ούτε τις καθαρίστριες, ούτε τους εκπαιδευτικούς, ούτε τους σχολικούς φύλακες, ούτε τους συναδέλφους τους της ΕΡΤ.

Όταν η Κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα ελέγξει τις άδειες και τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στις Σκουριές, η εταιρεία έβαλε μπροστά τα σωματεία των εργαζομένων της. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έλεγχο, και παρά το γεγονός ότι η εταιρεία σκίζει τα ιμάτιά της για τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων της, βγάζει τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Την ίδια στιγμή τα δύο κανάλια θυμήθηκαν ότι σ΄αυτή τη χώρα υπάρχουν εργαζόμενοι. Προφανώς για να καλύψουν το χρόνο, που τόσα χρόνια δε διέθεσαν σε εργαζόμενους και τα προβλήματά τους, επιδόθηκαν σε έναν μαραθώνιο προβολής των σωματείων εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός.

Αυτά τα σωματεία, που δηλώνουν ότι δεν ένιωσαν οικονομική κρίση και δε βρέθηκαν ποτέ στο πλευρό άλλων εργαζόμενων που βίωσαν και με το παραπάνω τις συνέπειες της κρίσης. Αυτά τα σωματεία, που δεν έχουν το παραμικρό παράπονο από την εργοδοσία, παρά τα εργατικά ατυχήματα, και δε έχουν κανέναν ενδοιασμό να συναντιόνται και να συνομιλούν με τη Χρυσή Αυγή. Αυτά τα σωματεία, που δηλώνουν πως δεν καταδέχονται να ενταχθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ, ή να σκεφτούν να κάνουν μια λιγότερο καταστροφική δουλειά. Αυτά τα σωματεία, που δηλώνουν πως θα δώσουν και τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας, την ώρα που η ίδια εταιρεία καταστρέφει τον τόπο και τις ζωές όλων των υπολοίπων.

Αγαπητοί του Μέγκα της αντικειμενικής ενημέρωσης και του Σκάι της δεντροφύτευσης, καλωσορίζουμε τη στροφή σας προς την υπηρέτηση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Περιμένουμε, ως φυσικό επακόλουθο, να φιλοξενήσετε άμεσα και εργαζόμενους άλλων κλάδων καθώς και να οργανώσετε την επόμενη δεντροφύτευσή σας στις Σκουριές.

1 σχόλιο: