Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ο αγώνας για τις Σκουριές συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη


Σήμερα Παρασκευή και την Κυριακή, πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας στον Κάκαβο. Στο βουνό που είναι ζωτικός πόρος για ολόκληρη τη Β.Α. Χαλκιδική. Στο βουνό που καταστρέφεται απ΄την απληστία των πολυεθνικών, τη διαπλοκή, την αδράνεια και αργοπορία κρατικών και διοικητικών φορέων.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αν και καθόρισε πρόστιμα για τις βεβαιωμένες παραβάσεις της Ελληνικός Χρυσός, δεν έχει ακόμη προβεί σε λήψη διοικητικών μέτρων, όπως προβλέπεται. Ο εισαγγελέας, αν και έχει παραλάβει εδώ και καιρό τα έγγραφα με τις παραβάσεις της εταιρείας που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και αποτελούν ποινικό αδίκημα, δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποια ενέργεια. Το ΣτΕ με μία ακόμη απόφαση, κατά πλειοψηφία, παρ’ όλη τη συμπεριφορά και τις παρανομίες της εταιρείας, εκθέτει σε κίνδυνο τη Χαλκιδική.


Η εταιρεία, με αποικιοκρατική λογική, ζητά τις απαιτούμενες άδειες με πολιτική απόφαση και διαδικασίες εξπρές, για να υλοποιήσει την καταστροφική της “επένδυση”.

Απ΄την άλλη πλευρά εμείς, μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου, βλέποντας τον τόπο μας να καταστρέφεται,

απαιτούμε από την Κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι αυτή η εξόρυξη θα σταματήσει,
απαιτούμε από το ΣτΕ να προστατέψει τη δημόσια υγεία το περιβάλλον και την κοινωνική ευημερία
και
λέμε στην εταιρεία ότι δεν έπρεπε να είχε έρθει εδώ ποτέ

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σωθεί ο τόπος μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε αυτό το στόχο.

1 σχόλιο:

  1. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ELDORANTO ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΑΙ ΤΗ ΕΜΑΘΑ..ΣΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΙΚΗ ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΥΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 780-900ΕΥΡΟ....ΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΑΑΧΑΧΑ....ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 1000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΔΟΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.....ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΟ..ΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ...ELDORADO ΘΕΛΑΝΑΙ ELDORADO ΠΑΙΡΝΟΥΝ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή