Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Απαλλάχθηκαν τρεις αγωνιστές των Σκουριών

Από κινητοποίηση κατά της εξόρυξης
Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος
πηγή

Σκουριασμένη... υπόθεση, έπαυσε η δίωξη. Απαλλάχθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και τα τελευταία τρία μέλη του κινήματος της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, που κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ειρήνης, μετά τη διαμαρτυρία της 21ης Οκτωβρίου 2012, στις Σκουριές.


Μια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη, ο ανιψιός της, που όταν συνελήφθησαν ήταν ανήλικος (!) κι ακόμη ένας αγωνιστής κάθισαν χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 μηνών από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολύγυρου.

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους έθεσαν στο δικαστήριο ζήτημα παραγραφής του αδικήματος, με βάση τον νόμο 4411/2016 για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την ελάφρυνση των πινακίων των δικαστηρίων.


Ο νόμος προβλέπει ότι τα αδικήματα (πταίσματα και πλημμελήματα) που έχουν απειλούμενο πλαίσιο ποινής έως δύο έτη και τελέστηκαν έως 31/3/16 τίθενται στο αρχείο.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας απάλλαξε τους κατηγορούμενους.

Παρόντα στο δικαστήριο, δεκάδες μέλη του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις, που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους τρεις συναγωνιστές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου