Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Σκουριές


Στη Χαλκιδική παλεύουμε για τον τόπο μας, 
για τη ζωή μας και το μέλλον μας.
Για τους 450 συγχωριανούς μας που διώκονται.
Το κράτος και η πολυεθνική εταιρεία τους ονομάζει "τρομοκράτες".
Αν τρομοκράτης σημαίνει να προστατεύεις τον τόπο σου 
τότε είμαστε όλοι μας.


Στις 9 Νοεμβρίου θα γίνει η δίκη των 21 κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές τον Φεβρουάριο του 2013.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι φερόμενοι ως δράστες -απλοί οικογενειάρχες και κάτοικοι στην πλειοψηφία τους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας- αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών και άλλες.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις από τους ανθρώπους αυτούς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, ως ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, για να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και να επιστρέψουν στις οικογένειες τους, μήνες μετά...

Σημειώνεται πως όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες του αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου απάλλαξε από τις κατηγορίες για την ίδια υπόθεση έναν από τους κατηγορουμένους κατοίκους.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργούσε κατά πρωτοφανή τρόπο η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κι όχι η τοπική αστυνομία, δεκάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής εξαναγκάστηκαν παρά τη θέληση τους, να δώσουν γενετικό υλικό (DNA) στην αστυνομία, ενώ ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης Νίκος Δένδιας ανησυχούσε μήπως χαθεί η «επένδυση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου