Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Μεταλλεία Χαλκιδικής: Εξαπατήσεων το ανάγνωσμα



Η Eldorado Gold, αφού εξεβίασε και εξαπάτησε επανειλημμένα την Ελληνική Πολιτεία και όσους –είναι αλήθεια- ήταν πρόθυμοι να εξαπατηθούν, προχωράει ένα ακόμα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας αυτή την φορά στα θύματά της και τους ίδιους τους μετόχους της. Κι ενώ η μετοχή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατρακυλάει σε ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών, κάτω από τα 2 δολάρια, προχωράει σε ανακοινώσεις φιέστας για τις 15 Σεπτεμβρίου, κουβαλώντας εδώ την σάρα και την μάρα (διαπλεκόμενους πολιτικούς και χορηγημένους δημοσιογράφους), για να εγκαινιάσει λέει το εργοστάσιο της Ολυμπιάδας, το οποίο βέβαια δεν έχει άδεια λειτουργίας από την Πολιτεία.


Και γιατί να μην το κάνει; Μέχρι τώρα συμπεριφέρεται στην Ελλάδα, όπως ακριβώς συμπεριφέρεται στις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, χωρίς να ιδρώνει το αυτί των Υπευθύνων της Κυβέρνησης. Η Eldorado Gold ψεύδεται και εξαπατά κατά συρροή χωρίς να τιμωρείται για τα εγκλήματα και τις παρανομίες της. Δημιουργεί τετελεσμένα. Κι όσο αυτό συμβαίνει, τόσο της ανοίγει η όρεξη για μεγαλύτερες επιδόσεις στην παρανομία και στην εξαπάτηση.


Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταθάκης, έχοντας στα χέρια του όλες τις παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός που έχουν καταγγελθεί, αλλά και έχουν πιστοποιηθεί από τις αποδυναμωμένες (σκόπιμα μήπως?) ελεγκτικές υπηρεσίες του, υπόσχεται στους εκπροσώπους της Eldorado νέες αδειοδοτήσεις. Είναι μήπως η νέα έκδοση του θα «γίνει με κάθε κόστος»;

Ας το καταλάβουν όλοι: Και οι μέτοχοι της Eldorado και τα αφεντικά της και οι όμηροι εργαζόμενοι και οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί κάθε απόχρωσης: Η Χαλκιδική δεν τα θέλει τα μεταλλεία και θα τα διώξει.
Θέλει να προστατεύσει τις ζωές και την υγεία των ανθρώπων από την τοξική σκόνη και τον καρκίνο.
Οφείλει να προστατεύσει τα νερά της και τα δάση της.

Η Χαλκιδική μπορεί να ζήσει με αειφόρου μορφές ανάπτυξη, όπως γίνεται χιλιάδες χρόνια και όχι με την μονοκαλλιέργεια των μεταλλείων και την καταστροφή των βασικών της πόρων (νερά, δάση).

Καλούμε τον κόσμο σε εγρήγορση και συνεχή αντίσταση για την ματαίωση των σχεδίων της Eldorado και των υποτακτικών της.

Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου