Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Τραγικές εικόνες από τα μεταλλεία της Eldorado Gold στην Τουρκία


Τραγικές εικόνες από τα μεταλλεία της Eldorado Gold στην Τουρκία! 

Η περιβαλλοντική καταστροφή μεγάλη· στην επαρχία Ulubey που βρίσκονται τα μεταλλεία, ο πληθυσμός το 2000, πριν ξεκινήσει η Eldorado την «επένδυση», ήταν 20.000 ενώ το 2016 μειώθηκε σε 13.000 καταρίπτωντας με τραγικό τρόπο το ψέμμα της οικονομικής ανάπτυξης που ισχυρίζεται η πολυεθνική εταιρεία!

Γνώριμες, δυστυχώς, στην Ελλάδα είναι οι εικόνες από τη δραστηριότητα της Eldorado Gold στην Τουρκία. Στην περιοχή Efemcukuru της Σμύρνης, σύμφωνα με ειδικούς ερευνητές που εκλήθησαν να ελέγξουν την περιοχή εν μέσω δίκης της Eldorado με το Επιμελητήριο Φυσικοθεραπευτών και Χειρουργών, το νερό, αλλά και το χώμα της περιοχής είναι ήδη μολυσμένο με αρσενικό.
Από την πλευρά της η εταιρεία, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο την έχει υποχρεώσει να αναστείλει τις εργασίες της, συνεχίζει να διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση, κεκλεισμένων των θυρών, όχι απλώς για την επαναλειτουργία του ορυχείου, αλλά και για την επέκτασή του.
Στην επαρχία Ulubey που βρίσκονται τα μεταλλεία, ο πληθυσμός το 2000, πριν ξεκινήσει η Eldorado την «επένδυση», ήταν 20.000 ενώ το 2016 μειώθηκε σε 13.000!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου