Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Έφεση κατά της απόφασης που ακυρώνει τα πρόστιμα στην Ελληνικός Χρυσός


Συντάκτης: efsyn.gr

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, με επιστολή του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ζητεί την άσκηση έφεσης κατά δύο αποφάσεων του 25ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες ακυρώθηκαν τα πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.000 ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε..

H «Ελληνικός Χρυσός» γλιτώνει προσώρας το παραπάνω ποσό με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, που ακύρωσε το πρόστιμο το οποίο είχε επιβληθεί στην εταιρεία τον Γενάρη του 2016 για εννέα παραβάσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην Ολυμπιάδα και δώδεκα παραβάσεις στις Μαύρες Πέτρες και τον Μαντέμ Λάκκο.

Η εταιρεία ελέγχθηκε από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος από το 2013 έως και τα μέσα του 2014, αλλά οι εκθέσεις τους δημοσιοποιήθηκαν λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2015.

Ομως χρειάστηκε να περάσει άλλος ένας χρόνος για να επιβληθούν τα πρόστιμα κι αυτό είναι το σημείο που επικαλείται το δικαστήριο για να τα ακυρώσει, χωρίς να εξετάζει επί της ουσίας αν υπήρξαν παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας ή όχι.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, με επιστολή στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, (τομείς Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Δασών), ζητεί την άσκηση έφεσης κατά των υπ' αριθμ. 22056/2017 και 22065/2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου