Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Έκθετο το ΥΠΕΚΑ για την υλοτόμηση της περιοχής Σκουριών, από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Μετά από δημοσιεύματα στον τύπο (10/10/12) σχετικά με την υλοτόμηση της παραχωρηθείσας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. δασικής έκτασης στις Σκουριές, το Υ.ΠΕ.Κ.Α ανακοίνωσε ότι όντως υπήρξε αλληλογραφία των υπηρεσιών του Υπουργείου με Γενική Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, σχετική με το θέμα.

Σε αίτημά της η Βουλευτής μας Κ. Ιγγλέζη, για τη χορήγηση των σχετικών εγγράφων (11/11/12), ο Υφυπουργός Υ.ΠΕ.Κ.Α. κ. Μάκης Παπαγεωργίου απάντησε με απαξιωτική, προς τη βουλευτική της ιδιότητα, επιστολή, υποδεικνύοντάς την τις επίσημες διαδικασίες ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου και παραπέμποντάς την σε αυτές, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Επειδή το θέμα όμως ήταν και είναι εξαιρετικά επείγον, καθώς πιθανές γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες και αστοχίες μπορεί να στοιχίσουν την ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή ενός αρχέγονου δάσους, θεωρήσαμε ότι το Υπουργείο, εφόσον φυσικά ενστερνίζεται την απόλυτη διαφάνεια, θα συνεισέφερε στην ταχεία διαλεύκανση του θέματος.

Σύμφωνα όμως με έγγραφα που έχουμε και την αλληλογραφία που έρχεται σήμερα στην δημοσιότητα, αποκαλύπτεται ότι το ΥΠΕΚΑ μεθοδευμένα και σκόπιμα παρερμηνεύει την άδειοδοτημένη τεχνική μελέτη του υποέργου "Σκουριές" της «Ελλ. Χρυσός» και «διατάσσει» τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να εκδώσουν άδεια επέμβασης – υλοτόμησης, για όλη την «παραχωρηθείσα» έκταση και όχι για αυτές που ορίζονται στην άδεια.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, όχι μόνο επιχειρήθηκε συγκάλυψη του όλου θέματος, που εκθέτει και το ΥΠΕΚΑ και τον υφυπουργό κο Παπαγεωργίου, αλλά για μια ακόμα φορά βλέπουμε ότι το κατ’ όνομα υπουργείο περιβάλλοντος, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ σήμερα και στο μέλλον θα συμβάλλει μαζί με τους πολίτες και τα κινήματά τους, στην αντιστροφή των καταστροφών που επιχειρούνται σήμερα στην Χαλκιδική κα σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου