Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Διεκόπη η δίκη στον Πολύγυρο



Διεκόπη η δίκη των δεκατεσσάρων συλληφθέντων στις Σκουρίες που γίνεται στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου εξαιτίας της παρέλευσης του ωραρίου και της μη προσέλευσης σημαντικών μαρτύρων.

Η συνέχεια της δίκης θα δωθεί στις 5 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. Μέχρι τώρα δεν έχουν καταθέσει όλοι μάρτυρες κατηγορίας ενώ δεν έχει καταθέσει και κανείς μάρτυρας υπεράσπισης.

Ήταν 21 Οκτώβρη του 2012 όταν κάτοικοι των χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής, αλληλέγγυοι από την Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι ανέβηκαν στις Σκουριές σε μια πορεία «φόρο τιμής» στο βουνό που θυσιάζεται καθημερινά για τα κέρδη των χρυσοθήρων. Οι δεκατέσσερεις που συνελήφθησαν εκείνη την ημέρα δικάζονται για στάση, αντίσταση κατά της αρχής και ένας άνδρας 73 χρονών για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης…Μεταξύ των συλληφθέντων και ο δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλη Κώστας Ευθυμίου.

Έξω από το μέγαρο βρέθηκαν αλληλέγγυοι από όλη την Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη.

Η δίκη αρχικά πήρε αναβολή για τις 14 Φεβρουαρίου του 2013. Στις 14 Φεβρουαρίου λόγω λήξης του ωραρίου των δικαστηρίων η δίκη πήρε δεύτερη αναβολή για τις 21 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ως μάρτυρες παρουσιάστηκαν ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη και Στ. Κοντονής, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Χρ.Γιαταγάνα και συμμετέχοντες στην πορεία εκείνη.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Σταυρούλας Πουλημένη: Χαλκιδική: Δικάζονται γιατί... «έφαγαν» ξύλο και τόνους χημικά

Από alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου